To top
Már 10

A Watchguard felvásárolja a Panda Security-t

A WatchGuard Technologies felvásárolja a Panda Security-t. A tranzakció várhatóan 2020 második negyedévében zárul majd le.

végleges megállapodást kötött a WatchGuard Technologies vállalattal a Panda felvásárlásáról. A WatchGuard Technologies a hálózati biztonság és intelligencia, a biztonságos Wi-Fi és a többfaktoros hitelesítés egyik piacvezető szolgáltatója. Az ügyletre a szokásos feltételek és jóváhagyások vonatkoznak és várhatóan 2020 második negyedévében zárul majd le.

A két vállalatcsoport integrációjával – a közös ügyfél- és partnerkapcsolataik előnyeit kihasználva – a piac egyik legnagyobb és legszélesebb megoldásokat nyújtó, IT biztonságtechnikai vállalatcsoportja jöhet létre. Az akvizíció révén A WatchGuard és a Panda együtt egy erőteljes biztonsági platformot hoz létre, amely összeköti a hálózati és felhasználói területeket. Mindemellett tovább viszi az innovatív biztonsági szolgáltatásokat és az egyszerűsített csomagolás, telepítés és kezelési képességek kombinációját, mely mindkét vállalatot ismertté tette.

„Az akvizíció mindkét társaság számára kiemelkedő lehetőségeket nyújt. A képességek  egymásra építése és ezáltal a szolgáltatások fejlesztése révén egyértelműen az IT biztonságtechnikai szektor egyik vezető szereplője jöhet létre. Az ilyen vállalati lépéseket az online térben egyre gyakrabban tapasztalható fenyegetések is megkövetelik. A piacnak azzal is szembe kell néznie, hogy egyre nagyobb hiány mutatkozik képzett biztonságtechnikai szakemberekből. Ennek eredményeként a felhasználók szinte rá vannak kényszerítve, hogy olyan védelmi megoldásokat használjanak, amelyek ezeket az adottságokat kezelik és így képesek hatékony válaszokat nyújtani partnereik számára” – mondta Prakash Panjwani  a Watch Guard  ügyvezető igazgatója.

Az akvizíció következtében a Panda Security előtt is új lehetőségek nyílnak meg, hiszen a vállalat termékeit és szolgáltatásit a WatchGuard kiterjedt globális partnerhálózatán keresztül az eddigiekhez képest jóval szélesebb kör számára lesz képes eljuttatni. Ezen felül az eddigi ügyfeleiknek az amerikai társaság portfoliójával kiegészített megoldásokat tudnak biztosítani.

Blog
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.