To top

Az elmúlt évek legijesztőbb kiberrémálmai

okt 31

Az elmúlt évek legijesztőbb kiberrémálmai

Megint itt az év legijesztgetősebb ünnepe. A Csokit vagy csalunk! pedig sokkal félelmetesebb tud lenni, ha nem cuki jelmezbe öltözött gyerekek, hanem kiberbűnözők követelik. Talán csak valami gonosz tréfát űznek velünk, de az is elképzelhető, hogy valós fenyegetéseket kapunk, cseppet sem vicces kártevőkkel támadnak minket, amik könnyen elronthatják ünnepi hangulatunkat.

Halloween alkalmából nézzünk egy kis áttekintést azokról a vírusokról, kártevőkről és fenyegetésekről, amelyek naponta fenyegetik a vállalatok alapjait és infrastruktúráját. 2017-ben a WannaCry megmutatta, hogy a hekkerek képesek gyakorlatilag válogatás nélkül, világszerte megfertőzni számítógépes rendszerek százezreit. Ugyanebben az évben megtudtuk azt is, hogy a kiberbűnözők képesek sebészi pontosságú támadások végrehajtására: ez volt a Petya/GoldenEye. Végül pedig az év legijesztőbb ünnepe előtt néhány nappal jött a Bad Rabbit.

Töltse le!

Ez persze csak egy pár példa, de lássuk az elmúlt évek nagy ijedelmet okozó támadásait. Te emlékszel rájuk?

Infografika letöltése

Hekkerek és szervezett kiberbűnözői csoportok – mindennapi rémálmaink

Nagyon sokféle hekker létezik, és mindegyiknek meglehet az egyéni motivációja. A kiberfegyvergyártó – olyan hekker, aki eladásra készít vírusokat és behatolóeszközöket –, a zsarolóvírusokra specializált kiberbűnöző, a „bankár” – ők hitelkártyákat és banki rendszereket törnek fel – mind ide tartoznak, ahogy azok a „szerződéses hekkerek” is, akik megbízásra törnek fel nagy számítógépes rendszereket.

Ők állnak a legrettegettebb bűntettek mögött, ők jönnek el legsötétebb rémálmainkban, hogy kísértsék vállalati rendszereinket.

Védje meg vállalata rendszerét egész évben és élvezze a vérfagyasztó Halloweent!

A helyes eszközök használata alapvető számítógépes rendszereink védelméhez. Nélkülözhetetlen, hogy olyan védelmet alkalmazzunk, amely a kártevők minden formája ellen véd, még mielőtt a támadás egyáltalán megkezdődne. Ezek az eszközök lehetővé teszik a hálózat folyamatos monitorozását és a végpontok tevékenységének megfigyelését, méghozzá valós időben.

A Panda Adaptive Defense úttörő ezen a téren. A legkorszerűbb védelmet egyesíti olyan felderítési és kármentesítési képességekkel, amelyek a futó folyamatok 100 százalékát képesek viselkedés szerint osztályozni. Ez a megközelítés biztosítja a rendszert külső támadók ellen és megvéd a hálózaton belülről származó támadásokkal szemben is.

Tegyen róla, hogy a Halloween csak évente egyszer jöjjön el! Kezelje, ellenőrizze és védje meg fontos adatait mindenféle fejlett fenyegetéstől!

Blog
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.