To top

Fontos információ a Meltdown/Spectre és a Microsoft Security Advisor ADV18002 ügyében

jan 8

Fontos információ a Meltdown/Spectre és a Microsoft Security Advisor ADV18002 ügyében

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Panda Security a kernel memória problémát érintő sebezhetőség kapcsán együttműködik a Microsofttal, hogy kiadásra kerülhessen egy megfelelő javítás, mellyel elkerülhető, hogy kockáztatni kelljen a védelem és az operációs rendszer megfelelő működését.

Ennek érdekében a Panda Security ellenőrzi azokat a Microsoft operációs rendszereket, ahol Panda termékek telepítve vannak. A Microsoft elkészített egy javítást, amely azon eszközök esetében elérhető, melyeknél a védelmet ellátó cég – esetünkben a Panda – garantálta, hogy a vírusvédelmi szoftvere együttműködik a javítással. Ez egy registry kulcs alkalmazása, ami kezdeményezi a Microsoft javító csomag letöltését.

A Microsoft eredetileg azt tervezte, hogy 2018. január 9-én adja ki ezt a javítást, és erre készült a Panda is, hogy a kompatibilitási teszteket erre a időpontra befejezze.  Azonban a Microsoft már január 3-án (ADV18002) kiadta a javítást.

Annak érdekében, hogy maximális védelmet nyújthassunk ügyfeleinknek, a Pandánál úgy döntöttünk, hogy felgyorsítjuk a teszteket, hogy alkalmazkodhassunk a Microsoft javító csomagjához még az eredeti, január 9-ei időpont előtt.

 

Hogyan érintettek a Panda ügyfelei?

A tervezett teszteknek megfelelően a Panda biztosítékod ad arra, hogy a javítás kompatibilis a különböző termékeivel együttműködő operációs rendszerekkel, de amennyiben bármely ügyfele szeretné telepíteni a javítást a tervezett időpont előtt, manuálisan is beállíthatják a megfelelő registry kulcsot.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi tesztek nem mutatnak kompatibilitási problémákat, fontos információ lehet, hogy a Panda egyelőre nem tudja garantálni a nem várt problémák felmerülését a Microsoft javító csomagjával kapcsolatban.

Amint az operációs rendszerek kompatibilitása igazolásra kerül, a Panda elkezdi kiosztani és telepíteni a szükséges frissítést (beállítva a megfelelő registry kulcsot) irányított lépésekben. Mint említettük, annak ellenére, hogy az eredetileg kitűzött dátum január 9-e volt, várhatóan még ezt megelőzően várható ez a frissítés.

Az igazoltan támogatott operációs rendszerek teszteredményei2

Termék Operációs rendszer csoport Védelem verziója (1) Támogatott Registry kulcs automatikus beállítása Registry kulcs automatikus beállításának várható időpontja2
Panda Adaptive Defense 360 1A csoport 7.70 Igen Még nem Január 9. (kedd)
1B csoport Tesztelés alatt Még nem Január 9. (kedd)
Panda Adaptive Defense 1A csoport 7.65, 7.70 Igen Még nem Január 9. (kedd)
1B csoport Tesztelés alatt Még nem Január 9. (kedd)
Panda Endpoint Protection 1A csoport 7.70 Igen Még nem Január 9. (kedd)
1B csoport Tesztelés alatt Még nem Január 9. (kedd)

 

Operációs rendszer csoport Operációs rendszerek
1A csoport Windows 7 – 32/64 bit
Windows 8.1 – 32 /64 bit
1B csoport Minden más, a Panda termékekkel eddig is kompatibilis operációs rendszer

1- A 7.61, vagy attól régebbi verziójú védelmeket frissíteni kell a legújabb verzióra

2- Várható időpont. Amint az operációs rendszerek támogatottsága bizonyítást nyer, a Panda ki fogja osztani a frissítéseket.

Hogyan állítsuk be manuálisan a registry kulcsot?

Ennek a registry kulcsnak a beállítása azt célozza, hogy elinduljon a Microsoft javító csomag letöltése. Mint azt fentebb jeleztük a Panda tesztjei jelen pillanatig nem mutattak kompatibilitási problémákat, de egyelőre garantálni nem tudjuk a javító csomaggal való együttműködést.

Kérjük, ha úgy döntenek, hogy ellenőrzött körülmények között tesztelnék és eközben hibát észlelnek, ne habozzanak jelezni a Panda támogatási osztályának.

Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

A registry kulcs beállításának útmutatója a Microsoft weboldalán itt olvasható.

 

Blog
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.