To top

Gartner Peer Insights: a Panda fejleszti a legjobb EDR-végpontvédelmet

Sze 20

Gartner Peer Insights: a Panda fejleszti a legjobb EDR-végpontvédelmet

Az Adaptive Defense az élmezőnyben. A felhasználók 96 százaléka ajánlaná partnereinek a Panda szoftvereit, a szolgáltatás minőségét pedig 4,7 pontra értékeli az 5-fokozatú skálán.

 

 

A Gartner Peer Insights egy online értékelési és -véleményezési platform, ahol IT-szakemberek és a technológia területén dolgozó döntéshozók írják meg tapasztalataikat és adnak visszajelzést az általuk használt szoftverekről. A célja egyrészt, hogy hiteles információkkal támogassa az IT-vezetőket éleslátó beszerzési döntéseik meghozatalában, másrészt, hogy elfogulatlan vásárlói véleményekkel segítse a technológiai szolgáltatókat termékeik fejlesztése során. A Peer Insights felületen csak olyanok írhatnak értékelést, akik az adott programot napi szinten használják, és akik cégüknél részt vesznek a beszerzési döntésekben. Éppen ez az, amiért az itt megjelent visszajelzések különösen értékesek: az érintettek és a hozzáértők véleményét tükrözik.

A Peer Insights EDR kategóriájában messze a Panda Security legkorszerűbb végpontvédelmi szoftverei, az Adaptive Defense és az Adaptive Defense 360 szerepelnek a legjobb eredményekkel. A felhasználók egyöntetű véleménye, hogy a Panda szoftverének használatával cégük védettebb lett a kibertámadásokkal szemben. A két eszköz együttesen 33 értékelést kapott és a maximálisan adható 5 pontból 4,7-re értékelték őket a felhasználók. Ez még nem minden: az értékelők 96 százaléka ajánlaná, és IT-szakértőként vagy döntéshozóként ajánlja is a Panda fejlett kiberbiztonsági megoldásait együttműködő partnerei, ügyfelei és más vállalatok számára is.

 

EDR: az Endpoint Detection and Response Solutions angol elnevezésből képzett betűszó, magyar megfelelője egyelőre nem használatos. Az EDR-szoftver több, mint egy vírusirtó vagy tűzfal. Képes arra, hogy folyamatosan monitorozza a rendszeren futó folyamatokat, a fenyegetésekre pedig valós időben válaszoljon. A napjainkban egyre terjedő, hatalmas károkat okozó új típusú kártevők (zsarolóvírusok, nulladik napi támadások, stb.) ellen szinte lehetetlen ezen technológia nélkül védekezni.

 

 

Volt idő, amikor egy egyszerű ingyenes vírusirtó program telepítésével nagyjából biztonságban tudhattuk fontos adatainkat és dokumentumainkat. Csakhogy ezek az idők rég elmúltak. Ma már egyetlen hagyományos vírusvédelmi szoftver sem nyújt biztos védelmet az olyan új típusú fenyegetések ellen, mint a célzott, a nulladik napi és a kártevőmentes támadások, vagy éppen az idei évben hatalmas kárt okozó zsarolóvírusok. Ez pedig óriási és napról napra növekvő kockázatot jelent a vállalkozások számára, legyenek bármekkorák és tevékenykedjenek bármely iparágban.

A kockázat azonban kezelhető, a támadásoknak útját lehet állni. A fenyegetések ellen a megfelelő eszközökkel képesek vagyunk felvenni a küzdelmet. Ehhez azonban a hagyományos vírusirtók helyett olyan végpontvédelmi szoftvert kell használni, amely a rendszeren futó összes folyamatot valós időben ellenőrzi, azok viselkedését elemzi, és rosszindulatú tevékenység gyanúja esetén képes azok leállítására, így pedig a fenyegetés elhárítására. A legjobb ilyen szoftvert pedig a Panda fejleszti. És ez nem valamilyen ismeretlen elemzőintézet elvont felméréséből levont következtetés. Tényleges, a szoftvert naponta használó hús-vér emberek valós tapasztalatairól van szó.Volt idő, amikor egy egyszerű ingyenes vírusirtó program telepítésével nagyjából biztonságban tudhattuk fontos adatainkat és dokumentumainkat. Csakhogy ezek az idők rég elmúltak. Ma már egyetlen hagyományos vírusvédelmi szoftver sem nyújt biztos védelmet az olyan új típusú fenyegetések ellen, mint a célzott, a nulladik napi és a kártevőmentes támadások, vagy éppen az idei évben hatalmas kárt okozó zsarolóvírusok. Ez pedig óriási és napról napra növekvő kockázatot jelent a vállalkozások számára, legyenek bármekkorák és tevékenykedjenek bármely iparágban.

Blog
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.