To top
Sze 18

Két fontos beállítás az Adaptive Defense felhasználóknak

A támadások elkerülése érdekében kiemelten fontos a jó beállítás. Ebben a cikkben két legfontosabbat mutatjuk meg az Adaptive Defense felhasználóink számára és arra is felhívjuk a figyelmet miért olyan fontos, hogy minden végpont egyaránt védve legyen. Az egyik a legmagasabb védelmi szint beállítása (LOCK mód), ami különösen ajánlott az egyre gyakoribbá váló zsarolóvírus támadások miatt. A másik a néhány hónapja elérhető EXPLOIT funkció, mely a biztonsági réseken át érkező támadások elleni védelmet szolgálja.

  1. LOCK MÓD BEÁLLÍTÁSA  
  2. EXPLOIT MÓD BEÁLLÍTÁSA

LOCK MÓD beállítása 

Első lépésben kérjük, hogy győződjön meg arról, hogy mely védelmi szint van beállítva. A Lock módot azért ajánljuk mindenkinek, mert a legmagasabb védelmi szintet ebben az üzemmódban nyújtja a szoftver. Amennyiben nem ebben van, hanem Audit és Hardering valamelyikében akkor alacsonyabb védelmi fokozatot biztosítunk. 

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan tudja ezt az üzemmódot beállítani mind hagyományos webkonzol, mind Aether platform esetén: 

Beállítások hagyományos webkonzol esetén: 

A Beállítások menüben válassza ki a megfelelő Profilt, majd a XXX profil szerkesztése” oldalon keresse a “speciális védelem” menüpontra kattintva feljövő oldalon a Lockmódot. A kijelölés után azt is kiválaszthatja, hogy szeretne-e üzeneteket kapni a blokkolásokról. 

A beállítások elvégzése után kattintson a jobb alsó sarokban lévő “OK” gombra. 


Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether Platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil oldalán a “Speciális védelem” kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (az aktív állapot esetén kék színű a gomb) és a legördülő menüből a “LEZÁRÁS” módot válassza ki, majd nyomjon a mentés gombra az oldal jobb felső részén. 

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

 

EXPLOIT funkció 

Javasoljuk beállítani a pár hónapja már elérhető EXPLOIT védelmi funkciót, mely a biztonsági réseken át érkező támadások ellen véd. Kérjük ellenőrizze és ha nem aktív a funkció, akkor kérjük aktiválja. Alábbiakban megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg mind hagyományos webkonzol mind Aether platform esetén: 

Hagyományos webkonzol esetén: 

A bal oldalsó sávban a “Speciális védelem” menüre kattintva megjelenő oldalon az Exploitok és védelem” fülön a “Blokkolás” legyen aktiv. További beállítások értelemszerűen kis pipával jelölendők, majd a végén fontos az OK gombra is rákattintani, hogy a rendszer mentse az új beállításokat.  

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil “Speciális védelem” menűpontban  Exploitok elleni védelem kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (kék szín). 

 Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

 

 Biztosan minden végpontja védett? 

A megfelelő beállítások mellett egy másik nagyon fontos dologra szeretnénk még felhívni a figyelmet: előfordulhat, hogy bizonyos végpontok nem védettek. Ezért kérjük, hogy ne feledkezzen el róla folyamatosan nyomon követni, hogy az összes olyan Windows végponton és szerveren is telepítve legyen az Adaptive Defense, ami elérheti a központi file vagy terminal szervereket.  

Kérjük, amennyiben plusz igénye van, keresse munkatársainkat. 

 

 

admin
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.